Home > Çerez Politikası

COVID 19 DUYURU    Detaylı bilgi için tıklayınız

Çerez Politikası

Çerez Politikası

TEB Arval Çerez Aydınlatma Metni

TEB Arval Arac Filo Kiralama A.S. (“Arval”) size mümkün olan en iyi hizmeti sunmayı amaçlamakla birlikte sizlerin bize duyduğunuz güveni korumayı arzu etmektedir. Bunun bir parçası olarak da, sizler hizmetlerimizden herhangi birinden yararlanırken bizler de sizin verilerinizi koruma altına alıyoruz ve verilerinizin korunmasını güvence altına almak için 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında güçlü kurallar oluşturuyoruz.

TEB Arval web sitesi ve/ya mobil uygulama (“Web Sitesi” ve/ya “Uygulama” kullanımınız esnasında çerezleri nasıl kullandığımız ve sakladığımız konusunda sizlere bilgi vermek istemekteyiz.  İşbu Çerez Aydınlatma Metni, sadece çerezlerin ne olduğunu size açıklamakla kalmayacak, aynı zamanda bunları nasıl yöneteceğiniz veya sileceğiniz konusunda seçenekler sunarak size yardımcı olacaktır.

Şirketimizin iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir:

Adres              : Gayrettepe, Yener Sk. No:1 K:5-6, 34349 Beşiktaş İstanbul, Türkiye

Telefon                       : 0212 337 55 00

E-posta                       : tebarval@tebarval.com.tr

1. Çerez nedir?

Çerezler, Web Sitemizi ve/ya Uygulamamızı ziyaret ettiğinizde, bilgisayarınıza, akıllı telefonunuza veya internete girmede kullanılan diğer araçlara yerleştirilen ve bunlarda saklanan küçük boyuttaki yazı, görüntü veya yazılım dosyalarıdır. İşbu Çerez Politikası’nda yer alan “cihaz” terimi, bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler ve internete ulaşma amacıyla kullanılan diğer tüm cihazlar anlamına gelecektir.

Çerezler, aşağıdakiler gibi birçok faydalı fonksiyonu yerine getirir:

  • Talep ettiğiniz hizmetleri sizlere sağlayabilmek için Web Sitemizde ve/ya Uygulamamızda Kimliğinizi Doğrulamak ve tanımlamak;
  • Oturum açma bilgilerinin hileli şekilde kullanımını engellemek ve yetkisiz kişilerin kullanıcı verilerine erişmemesi amacıyla söz konusu verileri korumak da dahil olmak üzere Web Sitesinin ve/ya Uygulamanın güvenliğini arttırmak;
  • Bize vermiş olduğunuz bilgileri hatırlamak (örneğin, daha hızlı bir şekilde sisteme giriş yapabilmeniz için bize vermiş olduğunuz bilgileri otomatik olarak formlara eklemek);
  • Web Sitemizi ve/ya Uygulamamızı kullanımınızdaki tercihlerinizi ve ayarlarınızı tutmak (örneğin, dil tercihi, zaman dilimi vs.);
  • Web Sitemizi ve/ya Uygulamamızı geliştirebilmek için sitemizi ve/ya uygulamamızı kullanımınızı gözlemlemek;
  • Web Sitemizdeki ve/ya Uygulamamızdaki içeriği sizin faydanıza olacak şekilde uyumlandırarak ve size özel hale getirerek daha fazla ilgili BNP Paribas reklam ve içeriği sağlayarak kullanıcı deneyiminizi arttırmak.

2. Hangi tip çerezler kullanıyoruz? Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işliyoruz?

2.1 Zorunlu çerezler

Bu çerezler Web Sitesinin ve/ya Uygulamanın düzgün çalışabilmesi için gerekli olup sistemimizde devre dışı bırakılamamaktadır. Bunlar genelde gizlilik seçeneklerinin düzenlenmesi, oturum açılması veya form doldurulması gibi sadece hizmet talepleri ile uyuşan işlemlerinize karşılık olarak etkinleştirilmektedir.

Bu çerezleri devre dışı bırakmak, Web Sitesinin ve/ya Uygulamanın performansını azaltacak ve burada sağlanan hizmetleri ve özellikleri geçersiz hale getirebilecektir.

Bu kategori aynı zamanda bizlerin, güvenli bir çevrimiçi ortam sağlama (örneğin, yetkisiz kişilerin hesabınıza erişimini engellemek amacıyla tekrarlanan başarısız girişleri saptama) da dahil olmak üzere hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmemize yardımcı olan çerezleri de içermektedir.

Zorunlu çerezler 12 ay sonrasında sona erer.

2.2 Fonksiyonel çerezler (izninize tabidir)

Bu çerezler kişisel seçimlerinizi depolar. Bunlar sizin seçimleriniz ve tercihleriniz hakkında bilgi toplar ve seçtiğiniz parametreleri hatırlamak suretiyle sitemizin müşteriye uyarlanmasını sağlar. Bu çerezler, web ya da uygulama deneyiminizi mümkün olduğu ölçüde kullanıcıya uyumlu hale getirmek için kullanılır.

Bu çerezleri aktif hale getirmemeniz halinde, tercihlerinizi düzenleyemeyebilecek veya Web Sitemizi ve/ya Uygulamamızı her ziyaret ettiğinizde ya da her kullandığınızda tercihlerinizi yeniden düzenlemek zorunda kalacaksınız.

Fonksiyonel çerezler 12 ay sonrasında sona erer.

2.3 Performans çerezleri (izninize tabidir)

Web Sitemizi ve/ya Uygulamamızı ziyaretçilerimizin isteklerine uyumlu hale getirebilmek için, ziyaret sayısını, görüntülenen sayfa sayısını, ziyaretçilerin Web Sitesinde ve/ya Uygulamada yaptıkları işlemleri ve ziyaretçilerin ne sıklıkta geri dönüş yaptığını ölçümlemekteyiz. Bu çerezler, trafik analiz istatistiklerinin bir araya getirilmesini mümkün kılmaktadır. Bu analizler sayesinde Web Sitesinin ve/ya Uygulamanın içeriği kullanıcı deneyiminin arttırılması amacıyla geliştirilebilmekte ve iyileştirilebilmektedir.

Bu çerezleri aktif hale getirmemeniz halinde, Web Sitemizdeki ve/ya Uygulamamızdaki davranışlarınızı analiz edemeyecek; dolayısıyla içeriği size uyumlu hale getirmemiz mümkün olamayabilecektir.

Performans çerezleri 12 ay sonrasında sona erer.

2. 4 Hedefleyici, reklam yapan ve takip eden çerezler (izninize tabidir)

Bu çerezler reklam ortaklarımız tarafından Web Sitemizde ve/ya Uygulamamızda devreye alınabilmektedir. Bunlar, söz konusu şirketler tarafından ilgi alanlarınıza yönelik profiller yaratılması ve diğer sitelere yönlendiren reklamların size sunulması için kullanılabilmektedir. Bu çerezler, sadece tarayıcınızın ve cihazınızın belirlenmesi yoluyla çalışmaktadır.

Bu bilgileri aynı zamanda, üçüncü taraf çerezlerinin kullanımı yoluyla üçüncü kişilerle paylaşabiliriz. Söz konusu bilgiler, bir reklam kampanyasının etkinliğini ölçmek, frekans sınırlamak için ( bir reklamı görme sıklığınızı sınırlandırmak için) için, reklam ilişkilendirme, hileli işlem saptama, piyasa araştırması, ürün geliştirme, hata düzeltme ve diğer amaçlar da dahil olmak üzere çevrim içi reklam yapma amacıyla üçüncü kişilerce kullanılabilir. Bunlar aynı zamanda bir reklamı görme sayısını da sınırlandırmak için kullanılır. Üçüncü kişi tedarikçiler ile ilgili daha fazla bilgiye aşağıda ulaşabilirsiniz.

Takip etme çerezlerinizi, aynı zamanda Web Sitesindeki ve/ya Uygulamadaki hesabınızı başka belli bir cihaz veya çoklu cihazlarla eşleştirmek için de kullanabiliriz. 

Not: Bilgisayarınıza reklam verenlerin yüklenmesini önlemek, ziyaret ettiğiniz web sitelerindeki ve/ya uygulamadaki tüm reklamları ortadan kaldırmayacaktır. Bu çerezlerin kullanımını reddetmeniz, sadece söz konusu reklamların tarayıcı geçmişinize bakılarak ilgi alanlarınıza uyumlu hale getirilmesini engelleyecektir. 

Hedefleyici çerezler 12 ay sonrasında sona erer.

2.5 Sosyal medya ve yayın içerikli çerezler (izninize tabidir)

Bu çerezler, kullanıcıların bağlantıları ile içerik paylaşabilmesine olanak sağlanması amacıyla sosyal medya hizmet sağlayıcılar tarafından koyulmaktadır. Bu çerezler, tarayıcınızı takip ederek hakkınızda bir profil oluşturabilir. Bu, diğer sitelerde gördüğünüz içerik ve mesajları etkileyebilir. Bu çerezleri kabul etmeniz, üzerinde kontrolümüz olmayan ve üçüncü taraflar tarafından yönetilen ve üçüncü tarafların veri sorumlusu olarak hareket ettiği çerezlerin cihazınızda barındırılmasına neden olabilir. Bu üçüncü taraflar hakkında daha fazla bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

3. Çerezleri nasıl yönetebilirsiniz?

İşbu Çerez Politikası’nda çerçevesi çizilen belli kategorilerdeki çerezleri kullanmak üzere bize açık rıza vermek için, aşağıdaki butona tıklayabilir, her zaman ulaşabileceğiniz çerez tercihlerindeki isteğe bağlı kutuları işaretleyebilirsiniz.

ÇEREZ TERCİHLERİNİZ

Web Sitesinin ve/ya Uygulamanın kullanımı için kesin olarak gerekli olan çerezleri kullanmak için izninize ihtiyacımız bulunmadığını belirtmek isteriz. Bu sebeple “ kesin gerekli çerezler” seçeneği, çerez tercihlerinde çoktan sizin adınıza işaretlenmiş olacak ve isteğe bağlı bir özellik olmayacaktır.

Aynı zamanda belirtmek isteriz ki bazı belli başlı çerezleri kabul etmeyerek (örneğin, tercih çerezleri), Web Sitemizdeki ve/ya Uygulamamızdaki deneyiminizi sizin için optimize etmemizi engelleyebilirsiniz ve bu sebeple Web Sitemizin ve/ya Uygulamamızın bazı kısımları çalışmayabilir.

Önceden yapmış olduğunuz çerez tercihlerinizi değiştirmek isterseniz, herhangi bir zamanda çerez tercihleri aracına ulaşarak izninizi geri çekebilir veya tercihlerinizi güncelleyebilirsiniz.

4. Cihazınıza çerezleri kim yerleştirmektedir (Arval mi üçüncü kişi sağlayıcılar mı)?

Cihazınıza hangi çerezlerin yerleştirileceğini seçerken, lütfen çerezlerin bizim tarafımızdan yerleştirilebileceği gibi üçüncü taraflarca da yerleştirilebileceğini unutmayın (bu tür çerezler genelde analitik amaçlarla veya sosyal medya entegrasyonu için kullanılmaktadır). Bu tür üçüncü taraf çerezlere izin verirseniz, ilgili üçüncü kişi hakkınızda belirli bilgilere ulaşabilir (örneğin, üçüncü taraf analitik çerezlere izin verirseniz, ilgili üçüncü kişi oturum istatistiklerinize ulaşabilir).

Çerezler cihazınıza bizim tarafımızdan yerleştirilebileceği gibi,  Web Sitemizi ve/ya Uygulamamızı kullandığınızda ilgili üçüncü kişi tarafından aşağıdakilerin sağlaması amacıyla yerleştirilebilir:

-           Web Sitemizi optimize etmemize yarayan hizmetleri (Google Analytics hizmetleri gibi) bizlere sağlamak; veya

-           sizlerin üçüncü kişilerden gelen içeriğe erişmenizi sağlamak.

Söz konusu üçüncü kişi çerezleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, bu kişilerin çerezleri ve bunları nasıl yöneteceğiniz hakkında bilgi için bu üçüncü kişilerin web sitelerini ve gizlilik politikalarını kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Facebook’un Çerez Politikası

Twitter’ın Çerez Politikası

LinkedIn’in Çerez Politikası

Google’ın Çerez Politikası ve Google Analytics’in Çerez Politikası

5. Çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizi hangi yöntemle ve hangi hukuki sebebe dayanarak topluyoruz?

Kişisel verileriniz, Web sitemizi ve/ya Uygulamamızı ziyaretiniz kapsamında elektronik ortamda çerezler yoluyla, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayalı olarak toplanmaktadır. Yukarıda saydığımız fonksiyonel çerezler, performans çerezleri, hedefleyici, reklam yapan ve takip eden çerezler ve sosyal medya ve yayın içerikli çerezler kapsamındaki veri işleme faaliyetleri ise yalnızca açık rızanız olması halinde gerçekleştirilmektedir. Toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Çerez Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.

6. Kişisel verilerinizi kimlere hangi amaçla aktarıyoruz?

Çerez Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde Fransa’da mukim Arval Service Lease SA’ye ve tedarikçilerimize aktarılabilecektir. Ayrıca, kanunen geçerli bir talep gelmesi halinde, kişisel verileriniz kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere aktarılabilecektir. Kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde düzenlenen veri işleme şartları kapsamında Kanun’un 8. ve 9.  maddelerinde belirtilen kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin kurallara uygun olarak aktarılmaktadır.

7. İlgili kişi olarak haklarınız nedir?

6698 sayılı Kanun’un 11. maddesi hükümleri uyarınca kişisel verilerinize ilişki olarak aşağıdaki haklarınız bulunmaktadır.

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

İlgili kanun ve sair mevzuat dahilinde öngörülen yasal haklarınız uyarınca taleplerinizi dilekçe ile yukarıda yer verilen adresimize bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla ulaştırabilirsiniz. Bunun yanında, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkına Tebliğ”in 5. maddesi uyarıca kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Şirketimize daha önce bildirdiğiniz ve sistemlerimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz. Şirketimizin KEP adresi tebarval@hs03.kep.tr, hak ve taleplerinizin kullanımı için özgülenmiş e-posta adresi ise kvkk@tebarval.com.tr’dir.

Bu kapsamda yapılacak olan başvurular tarafımızdan yapılacak kimlik doğrulamasını takiben kabul edilecek olup, talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 gün içinde sonuçlandırılacaktır. Başvuruya yazılı olarak cevap verilmesi durumunda, 10 sayfaya kadar ücret alınmayacak olup 10 sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilecektir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise kayıt ortamının maliyeti tutarında bir ücret talep edilebilecektir.